Yaşam alanlarında yakalanmak istenen görsel güzellik, ortamdaki tüm mobilya ve aksesuarlara ek olarak taban ve duvar kaplamalarının da birbirleri ile uyumlu olmasına bağlı durumdadır. Renk ve desen anlamında benzer tasarımlarda tercih edilen eşya ve kaplamalar, genel bir bütünlük sağlanmasına yardımcı olarak kişinin duyduğu memnuniyet ve mutluluğun artmasını sağlamaktadırlar. Otellerde kullanılan duvar kâğıtları bu anlamda üzerinde durulması gereken ayrıntılardan birisidir.

otel-duvar-1

Otel odalarında genel ziyaretçi kitlesine hitap eden kaliteli mobilya ve ek eşyalar kullanılarak, kişilerin odalarına girdikleri andan itibaren huzurlu bir ortama sahip olmaları sağlanmaktadır. Rahatlık ve konforun esas olduğu bu mekânlarda halı döşeme ve duvar kâğıdına da özel önem gösterilmelidir. Uygun aydınlatma sağlanması ile beraber, odanın genel görünüşünü ve kalitesini ortaya çıkaracak ana etken olan otel duvar kâğıtları, kaliteli malzemeden seçilmeleri ile birlikte uzun ömürlü kullanıma da sahip olacaklardır.

Otel duvar kâğıdı çeşitlerinin uyumlu olması gereken bir diğer konu ise benzer görevi paylaştığı halılardır. Üstünkörü veya ayrıntılı bakıldığında halının deseni, rengi ve varsa gölgelendirmesi ile belirli bir bütünlük sağlaması gereken duvar kâğıtları, halının uzun vadede değişebilme ihtimali de düşünülerek genel bir renk ve desende seçilmelidir.

otel-duvar-2

Duvar kâğıtları odalara yalnızca süslü ve kaliteli bir görüntü vermekle kalmayıp, aynı zamanda mekân sahibi kişinin oda içi tasarım değişimini de daha kısa zamanda ve kolaylıkla yapmasına yardımcı olur. Boya işlemleri gibi uzun ve zahmetli bir süreç yerine yalnızca birkaç saat içinde değişebilen otel duvar kâğıdı seçenekleri, farklı mobilya ve halıların kullanılması durumunda da isteğe bağlı olarak değiştirilebilmektedir.

Odanın genel tasarımı ile daimi bir bütün içinde bulunması gereken bu kaplama malzemesi, uzun vadede de herhangi ciddi bir soruna mahal vermemektedir. Otellerde duvar kâğıdı seçimi profesyonel kişilerin tavsiyeleri doğrultusunda gerçekleştirildiği takdirde işletme sahibinin sorunsuz ve ekonomik yoldan odalarının duvarlarını kaplamasını sağlayacaktır. Gelişen moda akımlarına bağlı olarak her geçen gün yeni duvar kâğıtları piyasadaki yerini aldığından, güncel modeller takip edilerek çağa uygun kaplamalar tercih edilebilmektedir.