Otellerde konaklayacak misafirlerin konforunu temin etmek otel işletmelerinin temel amacı. Bu yüzden otel odalarında seçilecek olan mobilyalar ekstra önem kazanıyor. Lobi, restoran gibi bölümler de elbette önemliler. Ancak sonuç olarak insanların otelde geçireceği zamanın büyük kısmı odalarında geçiyor. Bu yüzden otel lobi mobilyalarından ya da yemek bölümünde kullanılacak mobilyalardan çok odaların mobilya seçimlerine önem vermek gerek. Tek odalı ya da stüdyo tarzı odalara göre bu mobilya seçimleri farklılık gösterse de temel noktalar ve olmazsa olmazlar değişmiyor.

otel-dekorasyon-örnekleri

Otel odası mobilyası denildiğinde en önemli unsur elbette ki yataklar. Otelde konaklayacak insanlar genel olarak turistler, şehir ya da ülke dışından belirli bir iş için gelenler oluyor. Bu yüzden gün içinde yorucu saatler geçireceklerini tahmin etmek de zor değil. Tüm günü yorucu şekilde geçirmiş konukların rahat dinlenebilmeleri için ortopedik yataklar şart. Yatakların rahatlık ve konforundan sonra önemli diğer bir unsur ise yatakların görsel durumu. Otel mobilyalarında şıklık da olmazsa olmazlar arasında. Dolaplar da bundan sonra sırada gelen mobilya. Dolaplar genelde otel odalarında çok dikkar edilmeyen parçalardan oluyor. Halbuki önemsiz olduğunu söyleyemeyiz. Oturma bölümü de otel odalarında önem verilmesi gereken bir bölüm. Bu da atlanan bir diğer unsur.

otel-odası-mobilyası

otel-odası-çalışma-masası

Otellerde önemli olan bir nokta da büro mobilya otel dekorasyonu. Tahmin edileceği üzere iş adamları da sık sık otellerde konaklamak durumunda kalıyor. Hatta bazı işyerleri ya da farklı kurumlar eğitim amaçlı olarak otellerde toplu olarak konaklayabiliyorlar. İşte tam da bu noktada otel odalarında bir de çalışma bölümü olması gibi bir durum öne çıkıyor. Bu durumla birlikte otel gündemine giren bir diğer mobilya çeşidi ise çalışma masaları. Elbette her otelin her odasında çalışma masalarına yer vermek mantıklı değil. Ancak müşteri portföyü ve tarzı bu şekilde olan otellerin en azından bu amaçla kullanacak konukları için bu şekilde oda alternatiflerinin de olması bir artı değer olacaktır.

otel-odası-tasarımları