Otel odalarında konfor, önce dekorasyon sonra işlevsellikle başlar. Kişi odaya girdiği zaman, psikolojik olarak kendini rahat hissetmelidir ki bu da ancak oda tasarımı ile olur.

Mobilya yerleşimleri

Otel odasına giren kişinin muhtemelen gözü ilk yatağa ilişir. Yatakların düzenli görünmesi kişide bir güven unsurudur. Temiz ve sade çarşaflar da kişide uyuma isteği uyandırır. Bu bakımdan yatak, kapıdan girildiğinde görülecek ilk şey olarak yerleştirilmelidir. Yatak yerleşiminde bir diğer önemli nokta, yatağın tam olarak pencerenin dibine yerleştirilmemesidir. Bu durum hem sağlık için tehdittir hem de kişinin uyku kalitesini etkiler.

Asortie Mobilya Otel Mobilyaları

konforlu-otel-odası-dekorasyonu

otel-mobilyaları

otel-odası-dekorasyonu

otel-odası-dekorasyonu-nasıl-olmalı

Otel odalarında televizyonlar tam olarak kişinin önünde olmamalıdır. Birkaç metre ötede çapraz şekilde konumlandırılması, kişinin göz sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Klimaların, yatağın tam tepesinden ya da yatak ayak ucundan vurması sağlık açısından çok tehlikelidir. Genelde otelde kalan insanların yoldan geldiği düşünüldüğünde klimaların vurduğu havanın kişide eklem ağrısı oluşturması işten bile değildir. Ayrıca klimanın kuru havası, çocukları da olumsuz yönde etkilemektedir. Klimalar mümkün mertebe yatağın tam üstünde ya da tam yanında kısaca yatakta yatan kişinin üstüne doğrudan gelecek şekilde konumlandırılmamalıdır.