Mobilyalar, içinde yaşanılan kişisel veya sosyal alanların kullanılabilir hale gelmesi ve belirli bir amaca hizmet eden mekanların içerisinde rahatlıkla yaşanabilmesini sağlamaktadırlar. Bu durum sebebi ile mobilya seçimleri oldukça dikkatli biçimde gerçekleştirilmeli ve kendisini sıklıkla kullanacak insanların zevk ve istekleri doğrultusunda modellerden tercih edilmelidirler. Bu durum kişisel yaşam alanı sayılabilecek ev ve ofislerde bir nevi basitçe halledilebilse de, söz konusu oteller gibi her gün binlerce insanın aktif biçimde içinde yaşadığı mekanlar olunca profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır.

otel-lobi-tasarımları

otel-lobi-dekorasyonu

Otel lobileri, misafirlerin işletme ile ilgili ilk izlenimlerini oluşturdukları ve konaklayacakları son ana kadarki memnuniyetlerini doğrudan etkileyecek olan mekan olarak nitelendirilmektedir. Her ne kadar ziyaret sırasında oldukça az zaman geçirilecek olsa da, lobilerin tüm sürece olan etkisi kişiler tarafından da kabul edilmektedir. Otel lobi koltukları, aksesuarları ve döşemelerinin işletme sahibi tarafından özenle seçilmesi ve genel müşteri portföyüne hitap eden tasarımların kullanılması gerekmektedir.

otel-lobi-koltukları

otel-lobisi-koltukları

Ziyaretçilerin lobide görmek istedikleri ilk şey şüphesiz kaliteli bir dış görünüştür. Bu alandaki mobilyaların kullanım süreleri birkaç saniye ile birkaç dakika arasında değişen oldukça kısa süreler olmasına rağmen, dış görünüş insanların işletmeye olan bakış açısını iyi veya kötü yönde tamamen değiştirebilmektedir. Otel lobi koltuk modelleri arasından resepsiyon bölümüne uygun renk ve süslemelere sahip ürünler tercih edilerek bu anlamda başarıya ulaşmak mümkün olmaktadır.

otel-lobi-koltuk-modelleri

otel-lobi-dekorasyon

Otel lobi koltuk tasarımlarında dikkat edilmesi gereken ikinci unsur rahatlıktır. Uzun bir yolculuktan sonra otele yerleşmek için hazırlanan kişiler, ziyaretlerinin ilk dakikasından itibaren rahatlık ve konforu hissetmek istemektedirler. Bu sebeple, seçilen koltuklar en konforlu ürünler arasından itina ile ayrılmalı ve müşteri memnuniyeti sağlanmalıdır. Aynı zamanda lobide kullanılan he türlü eşyanın yoğun kullanıma dayanıklılık gösterebilecek kaliteli malzemeden üretilmesi gerekmektedir. Kişisel alanlarda uzun yıllar boyu dayanabilecek pek çok model, her gün yüzlerce kişinin aktif biçimde kullanması durumunda kısa sürede yıpranabilecektir.

otel-lobi-koltuk-tasarımları