Zaman zaman hepimiz gerek şehir dışına yaptığımız yolculuklarda gerekse yurtdışına yaptığımız yolculuklarda otellerde konaklarız. Daha seyahate başlamadan önce ilk yaptığımız iş genellikle kalacağımız oteli araştırmak olur. Otellerin web siteleri ziyaret edilir daha önce giden, kalan eşe dosta danışılır ve en nihayetinde bir şekilde bir otel seçimi yaparız ve aklımızda soru işaretleri ile yola koyuluruz. İşte bu noktada devreye otellerin müşterilerine sundukları hizmetin kalitesi devreye giriyor.

Kaliteli ve lüks otellerde müşterilerin konforunu ve güvenini sağlama adına oldukça profesyonel çalışıldığını biliyoruz. Otel işletme sahiplerinin ilk ve öncelikli dikkat etmesi gereken kesinlikle otelin temizliğidir. Bu noktada aklımıza ilk gelen, temizliğine ve kalitesine en çok dikkat edilmesi gereken yerlerden olan otel odası banyo dekorasyonu. Çoğu otellerde konaklama sürelerinde müşterinin memnuniyetini sağlama adına otel odası mobilyalarının kalitesi ve konforu ne kadar önem arzediyorsa aynı şekilde otel banyo tasarımı da o ölçüde önemlidir. Şöyle bir düşünün; çok güzel dekore edilmiş bir otel odasında konaklıyorsunuz lakin banyoyu kullanacağınız zaman zorluk yaşıyorsunuz ve bu da sizin otelle ilgili görüşünüzü ve izlenimizi büyük ölçüde etkileyecektir. İşte tam da bu noktada söylemek gerekir ki, otel banyoları dekore edilirken müşteri odaklı ve bütün kolaylıklar düşünülerek tasarlanmalı. Otel banyo dekorasyonu yapılırken; otel banyo malzemeleri eksiksiz bir şekilde müşterinin hizmetine sunulmalıdır. İkincisi ve en önemlisi tabiki otel banyo dolaplarının temiz olması ve kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Mikrop oluşumuna en müsait olan banyoların temizliği ve hijyeni kesinlikle gözardı edilmemelidir. Bunun yanında bir diğeri günümüzde artık çoğu mobilya insan yaşamını kolaylaştırıcı özellikte tasarlanırken neden otel mobilyaları da bu şekilde tasarlanmasın ki… Sonuçta otel dekorasyonu bir bütün olarak değerlendirilmelidir.

otel-banyo-aksesuarları

otel-banyo-aynaları

otel-banyo-dekorasyon

otel-banyo-malzemeleri

otel-banyo-tasarımları

Otel dekorasyonu bir bütün olarak değerlendirildiği zaman aslında ilk kuralın temizlikten geçtiğini ve daha sonrasının tamamen otelin hangi tarzda mobilyalarla döşenmesi gerektiği konusu olduğunu görüyoruz. Hijyen hayatımızın her alanında önemlidir. Özellikle de ortak kullanım alanı olan otel vs. gibi yerlerde bu daha da önemli hale gelmektedir. Tüm müşteriler temiz ve nezih bir ortamda konaklamak isterler.