Lobiler otellerin bir nevi vitrini pozisyonunda olan bölgelerdir. Dolayısıyla bu bölgelerin dekorasyonuna son derece dikkat etmek gerekmektedir. Lobilerin şıklığı aynı zamanda otelin de şık olduğunu ve gerçekten farklı bir kimliğinin olduğunu gösterecektir. Lobi dekorasyonu konusunda son derece hassas davranmak gerekmektedir. Genellikle pek çok otelde şeffaf olan modeller kullanılmaktadır. Zeminin rengine uygun olan mobilyalar şeffaf sandalyelerden, şeffaf masalardan oluşabilmektedir. Aynı zamanda cam daire ile çevrelenmiş olan bir otel lobisi de pek çok otelin kullandığı modellerdendir.

lobi-koltukları-1

Renkler konusunda pek çok farklı tercih söz konusu olabilmektedir. Lobi dekorasyonu söz konusu olduğunda beyaz en çok tercih edilen renklerden biridir. Beyaz koltuğun çevresi kahverengi ile kaplanabilir. Bunun yanında kırmızı modeller de pek çok otelde tercih edilmektedir. Kırmızının dikkat çekiciliği otelde kendini hissettirmektedir. Bazı otellerde hemen merdiven girişinde lobi oluşturulmuştur. Kahverengi, beyaz ve kırmızı renklerinin uyumlu tonlarla birlikteliği lobiye farklı bir hava katacaktır. Koltuklar, masalar, sandalyeler, halılar gibi pek çok farklı eşyanın birbiri ile uyumlu bir şekilde birlikteliği son derece önemlidir. Sütunlarla süslenmiş otel lobilerinde aynı zamanda sütun renkleri ile uyumlu olan koltuklar, masalar ve halılar kullanılmaktadır. Tavanın ve zeminin de birbiri ile uyumlu olması otel lobisine ayrı bir şıklık katacaktır.Lobi dekorasyonunda hem renkler, hem motifler, hem modelin uyumlu olması son derece önemlidir. Bu sayede lobide vakit geçirmek isteyen pek çok kişi bundan keyif alacaktır. Bu durum da otelin daha da popüler olmasını sağlayacaktır.

lobi-koltukları-2

Lobi dekorasyonu sadece lobileri değil aynı zamanda mekânları tasarlayan firmalar tarafından yapılmalıdır. Mekânın dekorasyonla uyumluluğunu sağlamak tam anlamıyla profesyonel bir iştir. Dolayısıyla gerçekten profesyonel firmalarla çalışmak istiyorsanız sadece koltuk ya da masa alan değil aynı zamanda mekan tasarımı yapan firmalar aracılığı ile lobi dekorasyonu yapılmalıdır. Bu sayede kalite de söz konusu işin beraberinde gelecektir.