Klasik Koltuk Takımları Artık Her Evde

Koltuk takımlarını uzun yıllar kullanmak isteyenler klasik koltuk takımları arasından bir tercih yapmalıdırlar. Özellikle değişikliği sevmeyen ev sahipleri, bir mobilyanın sağlam ve dayanaklı olmasını önemseyen kişiler salon dekorasyonları için klasik modellere yönelmelidirler. Çünkü klasik modeller sağlamlık açısından düşünüldüğünde uzun yıllar kullanmak için en elverişli koltuk takımlarıdır demek mümkündür.

klasik koltuk modelleri istanbulEldeora klasik koltuk

Klasik Koltuk Takımları Seçmenin Avantajı Nedir?

Koltuk iskeletleri kaliteli ağaçlar kullanılarak yapıldığından oldukça sağlam ve dayanıklı olması yönünden avantajlıdır. Uzun yıllar kullanım imkanı sağlar. Geçmişten günümüze gelen tarihi motifler ve desenlerle süslenmiş kumaşları görünüm olarak şık ve zariftir. Salonu klas bir görüntüye kavuşturur. Altın, gümüş işlemeleri yoğun olarak içerir. Zengin bir görüntü yansıtır. Lüks parçaları oldukça boldur. Geniş salonları ihtişamlı duruşuyla doldurur. Az parçadan oluşan bir salonu bile görselliğiyle doldurur. Koltuklar ve sehpalar üzerinde oymalar, varaklar, işlemeler el işçiliği ürünüdür. Koltuk kumaşlarında kullanılan lifler ve süngerler nedeniyle rahattır. Aynı zamanda yıpranma ve aşınmaya karşı da oldukça dayanıklıdır. İhtişamlı bir duruşu vardır.

Genellikle ahşap koltuk takımları olarak üretilir. Özel işçilik ürünü oldukları için modern koltuk takımlarına kıyasla  maliyeti ve satış fiyatı daha yüksektir. Ancak iskelet yapısı bakımından sağlam bir iskelete sahiptir. Bu nedenle dayanıklılık olarak modern koltuk takımlarına kıyasla çok daha avantajlıdır. Parlak ya da kadife kumaş ile kaplanan modelleri desenlerle ve dantellerle süslüdür. Boş bir odaya ya da salona konulduğunda adeta ortamın havasını değiştirir. Yani koltuk takımı seçerken görselliği ön planda tutan kişiler için de en doğru mobilya seçimidir.

klasik koltuk modelleriAsalet klasik koltuk

Geniş Bir Salon İçin İdealdir

Geniş ve büyük bir salon için klasik koltuk takımları şüphesiz ideal bir tercihtir. Üzerinde birçok desen ve motif barındırdığı için salonu dolduran bir özelliğe sahiptir. Küçük ve dar salonlar için ise tam tersini söylemek mümkündür. Küçük ve dar salonlar için ideal değildir. Çünkü dar bir salona konulduğunda klasik mobilya parçalarının etrafı dolduran havası boğucu bir görüntüye neden olabilir. Bu da az parçadan oluşan bir takım kullanılsa bile hem sıkışık bir görüntüye neden olur hem de dar olan salonun daha dar ve küçük görünmesine yol açar.

Son zamanların trendleri arasında da yer alan klasik takımlar ikili ya da üçlü kanepe modelleri ve tek ya da iki adet olan tekli koltuk modellerinden ve geniş bir orta sehpa modelinden oluşmaktadır. Salonları için koltuk takımı almayı düşünen kişiler dilerse vitrin, konsol, tv ünitesi gibi parçaları da takımı içine dahil edebilirler.

Salonlarındaki koltuk takımlarından sıkılan kişiler, salondaki sade havayı değiştirmek isteyen kişiler, lüks parçalarla salonlarını gösterişli hale getirmek isteyen kişiler klasik eşyalar seçerek zevklerine ve beğenilerine uyan bir salon dekorasyonu oluşturabilir ve yeni koltuk takımları ve eşyalarıyla bir salonu baştan yaratabilirler.

Klasik koltuk modeli Valery klasik koltuk takımı