Günümüzde hızla ilerleyen turizmle birlikte, otellerdeki hizmet anlayışı her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltmektedir. Günümüzde otellerde en az odalar kadar önem arz eden, ve bir kültür haline gelen otel lobileri tasarımları ve estetik anlayışları ile kendisinden söz ettiren bir mekan haline gelmiştir. Artık otel lobisi deyince akla yalnızca televizyon karşısında duran koltuk takımlarını getirmek geride kaldı. Otel lobi mobilyaları şıklık yarışında otellerin en dikkat ettiği unsurlardan bir tanesi oldular.

lobi-mobilyaları

otel-lobi-dekorasyon

Lobilerin en az odalar kadar dikkat edildiği ortamlar olduğunu dile getirdikten sonra, orada bulunan nesnelerin ne denli önem teşkil ettiğini anlamak zor değildir. Bu bakımdan otel lobi mobilyaları tasarımları rahatlığa ve estetik değerlere dikkat eden kişilerin, üzerlerinde kafa yorduğu yegâne ortamlardır. Göz alıcı ahizelerin altında, şık bir halının üstünde rahat bir görüntü çizen mobilyalar, otelin müşterilerini etkilemeyi başaracaklardır. Otelin genel konseptine göre seçilen mobilyalarda, modern minimal anlayıştan klasik anlayışa kadar pek çok tasarım bulmak söz konusudur. Sade ancak şık birer koltuk takımı ve ortasında büyük göz alıcı ahşap ayaklar üzerine oturtulmuş, cam bir zeminden oluşan masadan ibaret olsun. İster geniş ve büyük koltukların arasına yerleştirilmiş küçük ve şık bir masa olsun, lobiler misafirlerine rahatlıktan fazlasını sunmakla mükelleflerdir. Bulundukları ambiyansa hareketlilik katarlar. Öte yandan çağımızda lobilerin vazgeçilmesi, mobilyalar kadar televizyonlar ve televizyon üniteleridir. Bulundukları ortama göre bir çerçeve misali duvara monte edilen TV’ler ile lobinin mobilyalarına ayak uydurabilen TV üniteleri, bulunduğu ortamdaki hizmet potansiyelini arttırırlar.

otel-lobileri

modern hotel lobby design, modern design, lobby design

otel-mobilyası

Son olarak lobi mobilyaları hakkında söyleyeceğimiz şey, müşterileri etkileyebilmesi ve otelin kalitesini göz önüne sermesi açısından, mobilyaların çağına ayak uydurduğu kadar, otelin genel ahengine de dikkat edilerek seçilmesi gerektiğini belirtmekte yarar vardır. Geriye yalnızca müşterilerin bu keyfi sonuna kadar yaşaması ve verdikleri her bir kurşun, sonuna kadar geri dönüşü olduğunu hissetmeleri kalıyor.

otel-lobi-mobilyaları-tasarımları

otel-lobi-tasarımları